Woning isoleren Smeerebbe-Vloerzegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Smeerebbe-Vloerzegem? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties als isolatie van de gevel en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Smeerebbe-Vloerzegem. Je leest uitvoerig over zaken als de spouwmuur isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-smeerebbe-vloerzegem-9506

 • Een structureel lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik3525,4484452855 kWh
Gemiddelde energierekening€164,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Smeerebbe-Vloerzegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Smeerebbe-Vloerzegem is financieel toegankelijk (rond de € 950 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, icynene, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Smeerebbe-Vloerzegem kost je zo’n €5500. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. De winst is ong. €960 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verschillende vaak toegepaste opties. Hieronder praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Smeerebbe-Vloerzegem (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Smeerebbe-Vloerzegem is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De besparing komt neer op €1075 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Smeerebbe-Vloerzegem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€655
(€7200)
€1000
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€290
(€2150)
€365
(€3100)
Spouwmuur€390
(€1150)
€650
(€2450)
€800
(€3675)
HR++ glas€220
(€2675)
€295
(€4075)
€365
(€5375)
isolatie smeerebbe-vloerzegem 9506

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Smeerebbe-Vloerzegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Smeerebbe-Vloerzegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €250 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Geraardsbergen

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Geraardsbergen op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Smeerebbe-Vloerzegem wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Smeerebbe-Vloerzegem voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Smeerebbe-Vloerzegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment