Woning isoleren Sint-Lievens-Houtem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Lievens-Houtem? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als isolatie van de gevel of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Sint-Lievens-Houtem. Dit kan gaan om thema’s als isolerende kozijnen en deuren en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-lievens-houtem-9520

 • Structureel lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€165,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest toegepaste acties om jouw woning in Sint-Lievens-Houtem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Lievens-Houtem is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1750 en het bespaart circa €195 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint-Lievens-Houtem kost ongeveer €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Hiermee bespaar je circa €880 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Lievens-Houtem (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Sint-Lievens-Houtem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be komen we met de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Lievens-Houtem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€715
(€5200)
€1000
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€190
(€1600)
€300
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1450)
€610
(€2625)
€810
(€3525)
HR++ glas€200
(€2350)
€305
(€3625)
€370
(€4750)
isolatie sint-lievens-houtem 9520

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Lievens-Houtem?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Lievens-Houtem isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625, waarbij u een besparing realiseert van €285 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Handy Home, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Sint-Lievens-Houtem

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Lievens-Houtem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Lievens-Houtem
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Sint-Lievens-Houtem wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Lievens-Houtem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Lievens-Houtem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment