Woning isoleren Goeferdinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Goeferdinge? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de spouwmuur en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Goeferdinge. Je kunt denken aan vraagstukken over de zolder isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-goeferdinge-9500

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Einde van vochtproblemen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik3521,69942186496 kWh
Gemiddelde energierekening€164,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk jij de meest interessante acties om jullie woning in Goeferdinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Goeferdinge is betaalbaar (plusminus € 710 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Goeferdinge kost ongeveer €4850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Dit levert op plusminus €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verschillende interessante opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Goeferdinge (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Goeferdinge is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Goeferdinge. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€745
(€7350)
€1170
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€250
(€1700)
€395
(€3200)
Spouwmuur€205
(€1500)
€470
(€2025)
€785
(€3000)
HR++ glas€215
(€2225)
€335
(€4275)
€405
(€4675)
isolatie goeferdinge 9500

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Goeferdinge?

Waarom zou ik mijn huis in Goeferdinge isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Geraardsbergen

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Geraardsbergen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Goeferdinge wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Goeferdinge voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Goeferdinge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment