Woning isoleren Zarlardinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zarlardinge? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. dubbel glas of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Zarlardinge. Je kunt denken aan topics als deuren isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-zarlardinge-9500

 • Minder energielasten
 • Aangenamer wonen
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3523,88635219361 kWh
Gemiddelde energierekening€164,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk jij de meest populaire stappen om een woning in Zarlardinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zarlardinge is goed te betalen beginnend bij € 770 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zarlardinge kost je zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Je profiteert van pakweg €990 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog meer mogelijke opties. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zarlardinge (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Zarlardinge kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Zarlardinge. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€715
(€6600)
€1110
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€170
(€2400)
€375
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1650)
€550
(€2100)
€830
(€3575)
HR++ glas€200
(€2375)
€275
(€3575)
€450
(€5100)
isolatie zarlardinge 9500

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Zarlardinge?

Waarom mijn woning in Zarlardinge isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Geraardsbergen

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Geraardsbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Zarlardinge wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zarlardinge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Zarlardinge. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment