Woning isoleren Engelmanshoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Engelmanshoven? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Engelmanshoven. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van schuine dak en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-engelmanshoven-3800

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder last van ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Engelmanshoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Engelmanshoven is voordeling (gemiddeld zo’n € 780 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €275 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1825 en het bespaart circa €270 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Engelmanshoven kost plusminus €5700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1070. Het rendement is al snel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12500. Dit levert op ong. €760 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we verschillende mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Engelmanshoven (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Engelmanshoven kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Engelmanshoven. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€575
(€7300)
€970
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€265
(€2350)
€355
(€3000)
Spouwmuur€350
(€775)
€740
(€2700)
€835
(€3425)
HR++ glas€190
(€1950)
€295
(€3625)
€440
(€4625)
isolatie engelmanshoven 3800

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Engelmanshoven?

Waarom mijn woning in Engelmanshoven isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en besparen tot €220 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Sint-Truiden

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Truiden meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Engelmanshoven wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Engelmanshoven voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Engelmanshoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment