Woning isoleren Herderen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Herderen? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel zoals de spouwmuur isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Herderen. Je kunt denken aan thema’s als tochtbanden en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-herderen-3770

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€162,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de populairste manieren om een woning in Herderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Herderen kan zeer goedkoop (plusminus € 770 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €185 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1750 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Herderen kost doorgaans €5650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12500. Hiermee bespaar je grofweg €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer populaire mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Herderen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Herderen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Herderen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3050)
€805
(€6000)
€1060
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€200
(€2200)
€350
(€3400)
Spouwmuur€260
(€1175)
€750
(€2150)
€820
(€3550)
HR++ glas€240
(€2800)
€340
(€3075)
€440
(€4475)
isolatie herderen 3770

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Herderen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Herderen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Riemst

Via een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Riemst voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Herderen wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Herderen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Herderen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment