Woning isoleren Teuven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Teuven? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties zoals isolatie van de bodem of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Teuven. Dit kan gaan om topics als spouwmuurisolatie en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-teuven-3793

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Je kunt klein beginnen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3793
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal je de interessantste onderdelen om jouw woning in Teuven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Teuven kan zeer goedkoop (om en nabij de € 890 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1750 en de potentiële besparing ligt op €235 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Teuven kost om en nabij de €4500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1160. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Daarmee bespaar je ong. €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Teuven (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Teuven kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per 12 maanden. Hieronder komen we met de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiespecialist in Teuven. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€765
(€5450)
€1160
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€200
(€2550)
€350
(€3150)
Spouwmuur€355
(€1475)
€460
(€2700)
€845
(€3550)
HR++ glas€190
(€2500)
€270
(€4175)
€435
(€4775)
isolatie teuven 3793

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Teuven?

Waarom zou ik mijn huis in Teuven isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en besparen tot €240 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende projecten als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Voeren

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Voeren aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Voeren
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Teuven wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Teuven voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Teuven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment