Woning isoleren Sint-Truiden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint-Truiden? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de garage en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Sint-Truiden. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sint-truiden-3800

 • Snelle terugverdientijd
 • Temperatuur in eigen hand
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Reductie geluid
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik22.060 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€169,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website bekijk jij de meest populaire stappen om jouw woning in Sint-Truiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Truiden is goed te betalen (rond de € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1825 en de besparing loopt op tot €185, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Truiden kost zo’n €5450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het voordeel is plusminus €880 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog enkele populaire vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Truiden (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Sint-Truiden is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. De besparing komt neer op €1300 op jaarbasis. Hierna check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sint-Truiden. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€695
(€6850)
€1090
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€260
(€2150)
€400
(€2900)
Spouwmuur€355
(€950)
€480
(€2800)
€950
(€3000)
HR++ glas€250
(€2900)
€265
(€3150)
€435
(€5075)
isolatie sint-truiden 3800

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Truiden?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Truiden isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, waarbij u een besparing realiseert van €200 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Sint-Truiden

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sint-Truiden op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Sint-Truiden wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sint-Truiden voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Truiden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment