Woning isoleren Aalst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Aalst? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering zoals triple glas en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Aalst. We zoomen in op items als de buitengevel isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-aalst-3800

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€164,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Aalst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Aalst kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 760 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1800 en het bespaart circa €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Aalst kost doorgaans €5250. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De potentiële besparing ligt op €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Daarmee bespaar je plusminus €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Aalst (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Aalst is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat komt neer op €825 op jaarbasis. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Aalst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3750)
€765
(€6650)
€1050
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€230
(€1750)
€350
(€3050)
Spouwmuur€190
(€1275)
€510
(€2475)
€800
(€3600)
HR++ glas€220
(€2325)
€325
(€3700)
€450
(€5350)
isolatie aalst 3800

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Aalst?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Aalst isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en besparen tot €265 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Sint-Truiden

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Truiden aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Aalst wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Aalst voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Aalst. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment