Woning isoleren Wevelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wevelgem? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Wevelgem. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en cellulose isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wevelgem-8560

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Duurzame investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode8560
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€167,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest interessante stappen om een woning in Wevelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wevelgem is goed te betalen (om en nabij de € 790 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €225 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wevelgem kost doorgaans €4900. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12400. Het voordeel is pakweg €780 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zijn er meerdere populaire vormen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Wevelgem (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Wevelgem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. Dat komt neer op €1200 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wevelgem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€595
(€7350)
€1160
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€170
(€2100)
€395
(€3100)
Spouwmuur€235
(€1250)
€720
(€1975)
€870
(€3525)
HR++ glas€250
(€2050)
€320
(€3225)
€385
(€4775)
isolatie wevelgem 8560

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wevelgem?

Waarom zou ik mijn woning in Wevelgem isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €335 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Hubo, Handy Home, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Wevelgem

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Wevelgem kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wevelgem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips kom je met een isolatieplan Wevelgem wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wevelgem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Wevelgem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment