Woning isoleren Stekene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stekene? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld muren isoleren of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Stekene. We zoomen in op topics als dakkapel isoleren en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-stekene-9190

 • Structureel lagere energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Je kunt veel zelf doen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteStekene
Postcode9190
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€169,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna zie je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Stekene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stekene is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 810 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Stekene kost zo’n €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1080. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11200. Hiermee bespaar je plusminus €910, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we diverse interessante vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Stekene (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Stekene kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 (jaarlijks). Hieronder check je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Stekene. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3350)
€635
(€6150)
€1010
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€230
(€2350)
€390
(€3350)
Spouwmuur€250
(€800)
€430
(€2050)
€925
(€3575)
HR++ glas€200
(€2750)
€275
(€4300)
€410
(€4575)
isolatie stekene 9190

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Stekene?

Waarom juist nu mijn huis in Stekene isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat bespaart tot €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Stekene

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Stekene aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stekene
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Stekene wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Stekene voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Stekene. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment