Woning isoleren Eksaarde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Eksaarde? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Eksaarde. Je leest uitvoerig over topics als dakisolatie en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-eksaarde-9160

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Tevens geluidsisolatie
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLokeren
Postcode9160
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik3503,26672338061 kWh
Gemiddelde energierekening€177,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de meest populaire onderdelen om je woning in Eksaarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eksaarde is aantrekkelijk (om en nabij de € 720 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €250 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1700 en het rendement ligt op zo’n €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Eksaarde kost doorgaans €5150. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Je profiteert van pakweg €850 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog meer interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Eksaarde (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Eksaarde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Eksaarde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€785
(€7000)
€1110
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€295
(€1650)
€395
(€2800)
Spouwmuur€345
(€1025)
€710
(€2075)
€785
(€3325)
HR++ glas€230
(€2575)
€305
(€4000)
€355
(€5025)
isolatie eksaarde 9160

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Eksaarde?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Eksaarde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en dat bespaart tot €290 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna check je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Lokeren

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Lokeren aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lokeren
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Eksaarde wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eksaarde voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Eksaarde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment