Woning isoleren Steendorp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Steendorp? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Steendorp. Je kunt denken aan zaken als radiatorisolatie en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-steendorp-9140

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Weinig last van geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode9140
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik3501,70463028872 kWh
Gemiddelde energierekening€177,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref jij de populairste werkzaamheden om je woning in Steendorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Steendorp is goedkoop (vanaf plusminus € 720 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Steendorp kost ongeveer €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11600. Hiermee bespaar je pakweg €990 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we diverse rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Steendorp (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Steendorp is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Steendorp. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€645
(€6300)
€1120
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€185
(€2300)
€350
(€3200)
Spouwmuur€240
(€750)
€440
(€2000)
€830
(€3100)
HR++ glas€210
(€1850)
€325
(€3150)
€445
(€5225)
isolatie steendorp 9140

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Steendorp?

Waarom mijn woning in Steendorp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en besparen tot €255 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Temse

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Temse in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Temse
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Steendorp wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Steendorp voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Steendorp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment