Woning isoleren Francorchamps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Francorchamps? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de kruipruimte of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Francorchamps. We staan stil bij zaken als deuren isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-francorchamps-4970

 • Lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteStavelot
Postcode4970
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€161,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest interessante toepassingen om een woning in Francorchamps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Francorchamps is goedkoop beginnend bij € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1750 en het bespaart circa €240 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Francorchamps kost doorgaans €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €980. De besparing loopt op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. De winst is om en nabij €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verscheidene populaire oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Francorchamps (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Francorchamps is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De besparing komt neer op €1300 p/jaar. Hieronder komen we met de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Francorchamps. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€595
(€5750)
€1010
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€245
(€1850)
€380
(€3200)
Spouwmuur€380
(€1325)
€580
(€2425)
€780
(€3450)
HR++ glas€205
(€2925)
€330
(€4175)
€420
(€4975)
isolatie francorchamps 4970

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Francorchamps?

Waarom zou ik mijn huis in Francorchamps isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Mega en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en geeft een besparing van €210 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Stavelot

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Stavelot voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stavelot
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Francorchamps wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Francorchamps voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Francorchamps. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment