Woning isoleren Stoumont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stoumont? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals muren isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Stoumont. We staan stil bij onderwerpen als tochtprofielen en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-stoumont-4987

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Snel te plaatsen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode4987
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€170,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Stoumont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stoumont is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 840 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, folie, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Stoumont kost plusminus €5000. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1000. Het rendement is al snel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is om en nabij €890 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Stoumont (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Stoumont is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. Dat komt neer op €1150 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Stoumont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€875
(€7400)
€1170
(€9000)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€195
(€1750)
€305
(€2750)
Spouwmuur€270
(€925)
€720
(€2625)
€940
(€3125)
HR++ glas€205
(€2125)
€335
(€3875)
€425
(€4750)
isolatie stoumont 4987

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Stoumont?

Waarom zou ik mijn huis in Stoumont isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Stoumont

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Stoumont meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stoumont
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Stoumont wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Stoumont voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Stoumont. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment