Woning isoleren Bellevaux-Ligneuville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bellevaux-Ligneuville? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel als schuin dak isoleren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Bellevaux-Ligneuville. Je kunt denken aan zaken als warmtereflecterende folie en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bellevaux-ligneuville-4960

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuik
GemeenteMalmedy
Postcode4960
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€161,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Bellevaux-Ligneuville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bellevaux-Ligneuville is goedkoop (al vanaf +/- € 710 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €205 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bellevaux-Ligneuville kost ongeveer €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Hiermee bespaar je circa €980 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei interessante opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bellevaux-Ligneuville (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Bellevaux-Ligneuville is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bellevaux-Ligneuville. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€645
(€6250)
€1150
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€190
(€2350)
€380
(€2800)
Spouwmuur€355
(€1575)
€520
(€2675)
€790
(€3175)
HR++ glas€240
(€2900)
€325
(€3050)
€450
(€4725)
isolatie bellevaux-ligneuville 4960

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bellevaux-Ligneuville?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bellevaux-Ligneuville isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Mega en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €280 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website check je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Malmedy

Door te profiteren van de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Malmedy aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Malmedy
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Bellevaux-Ligneuville wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bellevaux-Ligneuville voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Bellevaux-Ligneuville. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment