Woning isoleren Faymonville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Faymonville? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. plat dak isoleren of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je belangrijke informatie over isolatie Faymonville. Je komt meer te weten over zaken als triple glas en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-faymonville-4950

 • Een flink lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode4950
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€161,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check je de meest populaire manieren om je woning in Faymonville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Faymonville is goed te betalen (al vanaf € 980 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1800 en het resultaat is zo’n €190 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, glaswol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Faymonville kost plusminus €5750. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. De besparing loopt op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12800. Dit levert op circa €950 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we meerdere mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Faymonville (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Faymonville is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Onderstaand check je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Faymonville. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4000)
€845
(€7350)
€990
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€235
(€2450)
€315
(€3600)
Spouwmuur€385
(€1750)
€740
(€2325)
€890
(€3025)
HR++ glas€245
(€1850)
€320
(€4125)
€385
(€5075)
isolatie faymonville 4950

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Faymonville?

Waarom zou ik mijn huis in Faymonville isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500, dat betekent een winst van 335 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Weismes

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Weismes meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Weismes
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Faymonville wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Faymonville voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Faymonville. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment