Woning isoleren Verrebroek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Verrebroek? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals dubbel glas of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Verrebroek. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de vloer en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-verrebroek-9130

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Aangenamer wonen
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9130
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik3501,07979305196 kWh
Gemiddelde energierekening€177,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref je de interessantste onderdelen om jouw woning in Verrebroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Verrebroek is goedkoop (ongeveer € 840 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1600 en de winst ligt rond de €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, dekens, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Verrebroek kost ongeveer €5100. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. De winst is ong. €920 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Verrebroek (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Verrebroek is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. Dat komt neer op €1025 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Verrebroek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€635
(€6550)
€1190
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€260
(€2600)
€335
(€2900)
Spouwmuur€355
(€1375)
€560
(€2075)
€805
(€3350)
HR++ glas€215
(€1900)
€295
(€3650)
€395
(€5125)
isolatie verrebroek 9130

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Verrebroek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Verrebroek isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en dat bespaart tot €350 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Beveren-Waas

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beveren-Waas meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beveren-Waas
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Verrebroek wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Verrebroek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Verrebroek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment