Woning isoleren Temse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Temse? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Temse. Denk aan vraagstukken over tochtbanden en minerale wol. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-temse-9140

 • Structureel lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder ongedierte
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode9140
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de populairste manieren om jullie woning in Temse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Temse is voordeling (ongeveer € 950 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Temse kost je zo’n €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12700. Je profiteert van grofweg €990 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er verschillende populaire opties. Hierna behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Temse (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Temse is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Temse. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€845
(€4700)
€1100
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€195
(€1900)
€300
(€3500)
Spouwmuur€295
(€1200)
€610
(€2100)
€850
(€3350)
HR++ glas€215
(€2650)
€325
(€3750)
€370
(€5400)
isolatie temse 9140

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Temse?

Waarom zou ik mijn huis in Temse isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, waarbij u een besparing realiseert van €265 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Temse

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Temse aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Temse
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Temse wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Temse voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Temse. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment