Woning isoleren Heusden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heusden? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de schuur of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Heusden. We staan stil bij topics als de zolder isoleren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-heusden-9070

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDestelbergen
Postcode9070
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik3496,70593239466 kWh
Gemiddelde energierekening€176,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind je de meest rendabele methodes om een woning in Heusden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heusden kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart al snel €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heusden kost +/- €4450. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12400. Het rendement is om en nabij €800 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we meerdere rendabele oplossingen. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Heusden (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Heusden kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. Dat komt neer op €1025 op jaarbasis. Op deze website komen we met de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Heusden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3850)
€725
(€7000)
€1160
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€180
(€2250)
€360
(€3050)
Spouwmuur€345
(€1400)
€550
(€2800)
€910
(€3500)
HR++ glas€235
(€1950)
€300
(€3100)
€425
(€5125)
isolatie heusden 9070

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Heusden?

Waarom zou ik mijn woning in Heusden isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Destelbergen

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Destelbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Destelbergen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Heusden wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Heusden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Heusden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment