Woning isoleren Doel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Doel? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals bijvoorbeeld HR++ glas en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Doel. We zoomen in op items als buisisolatie en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-doel-9130

 • Supersnel terugverdient
 • Minder last van vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook geluidswerend
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9130
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik3500,4549558152 kWh
Gemiddelde energierekening€177,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de populairste acties om je woning in Doel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Doel is betaalbaar (al vanaf € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1875 en de winst ligt rond de €270 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Doel kost om en nabij de €4800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het rendement is grofweg €780 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Doel (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Doel is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Doel. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€815
(€5100)
€1110
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€200
(€2550)
€360
(€3000)
Spouwmuur€365
(€750)
€420
(€1975)
€825
(€3200)
HR++ glas€250
(€2725)
€305
(€3425)
€400
(€5400)
isolatie doel 9130

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Doel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Doel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450, dat betekent een winst van 230 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna lees je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Beveren-Waas

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Beveren-Waas voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beveren-Waas
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Doel wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Doel voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Doel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment