Woning isoleren Theux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Theux? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Theux. We zoomen in op zaken als tochtprofielen en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-theux-4910

 • Flinke besparing
 • Een prettig wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteTheux
Postcode4910
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€176,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Theux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Theux is aantrekkelijk (om en nabij de € 940 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn ongeveer €1775 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, steenwol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Theux kost +/- €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Dit levert op ong. €960 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene rendabele uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Theux (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Theux is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. Dat is dus al gauw €1375 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Theux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€855
(€7150)
€1210
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€250
(€2000)
€345
(€3100)
Spouwmuur€395
(€925)
€680
(€1975)
€780
(€3500)
HR++ glas€250
(€1825)
€310
(€3800)
€365
(€4500)
isolatie theux 4910

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Theux?

Waarom zou ik mijn woning in Theux isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Mega en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en besparen tot €310 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Theux

Met hulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Theux aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Theux
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Theux wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Theux voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Theux. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment