Woning isoleren Forêt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Forêt? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen als bijv. de schuur isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Forêt. Denk aan items als buisisolatie en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-foret-4870

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteTrooz
Postcode4870
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€176,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste stappen om een woning in Forêt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Forêt is betaalbaar (vanaf ongeveer € 980 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €190, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, glaswol, icynene, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Forêt kost plusminus €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. De winst is pakweg €970, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog een aantal mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Forêt (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Forêt kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €1250 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Forêt. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€585
(€6600)
€1080
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€205
(€2650)
€350
(€2800)
Spouwmuur€210
(€1000)
€620
(€2625)
€785
(€3425)
HR++ glas€210
(€2350)
€335
(€3825)
€440
(€4700)
isolatie foret 4870

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Forêt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Forêt isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en geeft een besparing van €325 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Trooz

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Trooz aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Trooz
Het is evident: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Forêt wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Forêt voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Forêt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment