Woning isoleren Cornesse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Cornesse? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals de bodem isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Cornesse. Dit kan gaan om items als de binnengevel isoleren en condensvorming. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-cornesse-4860

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeentePepinster
Postcode4860
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€175,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Cornesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Cornesse is aantrekkelijk (rond de € 740 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €260 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Cornesse kost +/- €4850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Hiermee bespaar je om en nabij €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we allerlei rendabele opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Cornesse (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Cornesse is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Op deze pagina ontdek je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Cornesse. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€745
(€7250)
€1180
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€280
(€2600)
€365
(€2750)
Spouwmuur€175
(€1450)
€750
(€2600)
€910
(€3025)
HR++ glas€220
(€2650)
€300
(€3775)
€355
(€4500)
isolatie cornesse 4860

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Cornesse?

Wat is het voordeel van mijn woning in Cornesse isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €315 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Pepinster

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Pepinster kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Pepinster
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Cornesse wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Cornesse voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Cornesse. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment