Woning isoleren Clermont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Clermont? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals HR++ glas of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Clermont. Je leest uitvoerig over zaken als de binnengevel isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-clermont-4890

 • De energienota gaat omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteThimister-Clermont
Postcode4890
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€159,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Clermont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Clermont is goedkoop (al vanaf € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1875 en de winst ligt rond de €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Clermont kost zo’n €4500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Je profiteert van ong. €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we meerdere rendabele opties. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Clermont (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Clermont is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Clermont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€765
(€6700)
€1170
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€285
(€2050)
€370
(€3050)
Spouwmuur€290
(€1275)
€460
(€2475)
€865
(€3100)
HR++ glas€190
(€2550)
€265
(€4175)
€350
(€4925)
isolatie clermont 4890

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Clermont?

Waarom zou ik mijn woning in Clermont isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en dat bespaart tot €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Thimister-Clermont

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Thimister-Clermont in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thimister-Clermont
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Clermont wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Clermont voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Clermont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment