Woning isoleren Meensel-Kiezegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Meensel-Kiezegem? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Meensel-Kiezegem. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de buitengevel en lambda waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-meensel-kiezegem-3391

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3391
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de meest interessante stappen om jouw woning in Meensel-Kiezegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Meensel-Kiezegem is voordeling (ongeveer € 740 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €250 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €210 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Meensel-Kiezegem kost gemiddeld €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De besparing loopt op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele interessante alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Meensel-Kiezegem (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een groenere wereld? Isoleren van jouw huis in Meensel-Kiezegem is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Meensel-Kiezegem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€615
(€7300)
€1220
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€280
(€2150)
€365
(€2750)
Spouwmuur€200
(€1750)
€540
(€2075)
€810
(€3275)
HR++ glas€195
(€2050)
€260
(€3200)
€355
(€4575)
isolatie meensel-kiezegem 3391

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Meensel-Kiezegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Meensel-Kiezegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Watz of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Tielt-Winge

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tielt-Winge in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tielt-Winge
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Meensel-Kiezegem wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Meensel-Kiezegem voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Meensel-Kiezegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment