Woning isoleren Overhespen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Overhespen? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen als bijv. spouwmuurisolatie en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Overhespen. Dit kan gaan om topics als isolerende deuren en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-overhespen-3350

 • Significant lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€172,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref je de meest rendabele manieren om jouw woning in Overhespen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Overhespen kan erg voordelig (om en nabij de € 810 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Overhespen kost gemiddeld €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12000. Het rendement is grofweg €860 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verscheidene alternatieve opties. Hieronder benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Overhespen (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Overhespen kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Overhespen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€815
(€5050)
€1030
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€200
(€2350)
€385
(€3350)
Spouwmuur€375
(€975)
€500
(€2500)
€780
(€3275)
HR++ glas€225
(€2475)
€285
(€3175)
€375
(€4425)
isolatie overhespen 3350

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Overhespen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Overhespen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150, dat betekent een winst van 215 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Linter

Dankzij de geldende premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Linter op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Linter
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Overhespen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Overhespen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Overhespen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment