Woning isoleren Roosbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Roosbeek? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. gevelisolatie of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Roosbeek. We bespreken topics als de zolder isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-roosbeek-3370

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Beperking geluiden van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€173,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de aantrekkelijkste manieren om een woning in Roosbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Roosbeek is goedkoop (ongeveer € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €2000 en het bespaart circa €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Roosbeek kost je zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Daarmee bespaar je pakweg €750 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Roosbeek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Roosbeek kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. Dat is dus al gauw €875 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Roosbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3500)
€625
(€5100)
€1190
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€185
(€2300)
€395
(€3050)
Spouwmuur€255
(€1575)
€710
(€2500)
€875
(€3425)
HR++ glas€195
(€2300)
€290
(€3475)
€390
(€4525)
isolatie roosbeek 3370

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Roosbeek?

Waarom zou ik mijn woning in Roosbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en dat bespaart tot €280, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Boutersem

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Boutersem kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boutersem
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Roosbeek wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Roosbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Roosbeek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment