Woning isoleren Schuiferskapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Schuiferskapelle? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen als schuin dak isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Schuiferskapelle. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van muren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-schuiferskapelle-8700

 • Lagere maandlasten
 • Een aangename leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Beter energielabel

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTielt
Postcode8700
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina tref je de interessantste werkzaamheden om een woning in Schuiferskapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schuiferskapelle kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1650 en de potentiële besparing ligt op €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Schuiferskapelle kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Daarmee bespaar je zo’n €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Schuiferskapelle (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Schuiferskapelle is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar. Op deze website komen we met de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Schuiferskapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€755
(€5300)
€1070
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€195
(€2100)
€375
(€3300)
Spouwmuur€395
(€1575)
€580
(€2650)
€930
(€3425)
HR++ glas€205
(€2400)
€330
(€3650)
€435
(€5075)
isolatie schuiferskapelle 8700

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Schuiferskapelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Schuiferskapelle isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en geeft een besparing van €265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Tielt

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Tielt aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tielt
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Schuiferskapelle wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Schuiferskapelle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Schuiferskapelle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment