Woning isoleren Melles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Melles? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Melles. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-melles-7540

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Minder ongedierte
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7540
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€170,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina zie je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Melles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Melles is goedkoop (al vanaf € 880 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Melles kost je zo’n €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Dit levert op om en nabij €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog meer interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Melles (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Melles is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 (jaarlijks). Onderstaand tref je de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Melles. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4350)
€605
(€5500)
€1020
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€220
(€1750)
€300
(€2850)
Spouwmuur€285
(€1150)
€540
(€2475)
€905
(€3150)
HR++ glas€195
(€2450)
€275
(€3625)
€380
(€5150)
isolatie melles 7540

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Melles?

Waarom zou ik mijn woning in Melles isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Trevion, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en geeft een besparing van €320 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Tournai

Met hulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tournai aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Melles wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Melles voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Melles. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment