Woning isoleren Ramegnies-Chin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ramegnies-Chin? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen als de kruipruimte isoleren en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Ramegnies-Chin. We bespreken zaken als isolatie van de buitengevel en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ramegnies-chin-7520

 • Snel terugverdiend
 • Minder last van vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder ongedierte
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7520
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€168,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Ramegnies-Chin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ramegnies-Chin is voordeling (vanaf € 770 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €280 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €235 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ramegnies-Chin kost ongeveer €4800. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13000. De winst is ong. €980, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer rendabele werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ramegnies-Chin (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Ramegnies-Chin is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. Dat komt neer op €1050 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ramegnies-Chin. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€695
(€5300)
€970
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€195
(€1900)
€325
(€2850)
Spouwmuur€245
(€1375)
€600
(€2525)
€875
(€3600)
HR++ glas€230
(€2575)
€270
(€3175)
€400
(€4850)
isolatie ramegnies-chin 7520

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ramegnies-Chin?

Waarom zou ik mijn woning in Ramegnies-Chin isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Tournai

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tournai aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ramegnies-Chin wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ramegnies-Chin voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Ramegnies-Chin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment