Woning isoleren Tournai

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tournai? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van de vliering of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Tournai. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als radiatorfolie plaatsen en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-tournai-7500

 • Minder energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder geluidsoverlast
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7500
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€177,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de populairste acties om jouw woning in Tournai te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tournai is interessant (vanaf ongeveer € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €1850 en het bespaart circa €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tournai kost +/- €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Daarmee bespaar je ongeveer €950 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. Hieronder beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Tournai (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Tournai is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Tournai. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€645
(€4600)
€1240
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€275
(€2050)
€330
(€2800)
Spouwmuur€240
(€1500)
€550
(€2700)
€810
(€3150)
HR++ glas€215
(€2575)
€270
(€3575)
€370
(€4600)
isolatie tournai 7500

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Tournai?

Waarom mijn woning in Tournai isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand check je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Tournai

Door de ondersteuning van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tournai kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tournai wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tournai voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Tournai. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment