Woning isoleren Thimougies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Thimougies? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen als isolatie van de garage of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Thimougies. Je kunt denken aan vraagstukken over radiatorisolatie en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-thimougies-7533

 • Lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7533
Gasverbruik22.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€170,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek je de meest rendabele onderdelen om je woning in Thimougies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Thimougies is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en je bespaart al snel €235 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Thimougies kost gemiddeld €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Daarmee bespaar je zo’n €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal populaire mogelijkheden. Hierna behandelen we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Thimougies (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Thimougies is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat is dus al gauw €1125 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Thimougies. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4000)
€885
(€7200)
€1220
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€215
(€1950)
€305
(€3450)
Spouwmuur€260
(€1375)
€590
(€2500)
€880
(€3300)
HR++ glas€250
(€2275)
€305
(€4225)
€395
(€5225)
isolatie thimougies 7533

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Thimougies?

Waarom mijn woning in Thimougies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Tournai

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tournai aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Thimougies wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Thimougies voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Thimougies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment