Woning isoleren Gaurain-Ramecroix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gaurain-Ramecroix? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Gaurain-Ramecroix. Je komt meer te weten over zaken als schuin dak isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-gaurain-ramecroix-7530

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7530
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Gaurain-Ramecroix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gaurain-Ramecroix is betaalbaar (vanaf zo’n € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gaurain-Ramecroix kost +/- €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12700. Dit levert op zo’n €920, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verscheidene mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gaurain-Ramecroix (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Gaurain-Ramecroix is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per 12 maanden. Hieronder bekijk je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Gaurain-Ramecroix. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€615
(€6450)
€1120
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€185
(€2350)
€395
(€3600)
Spouwmuur€295
(€975)
€720
(€2600)
€865
(€3575)
HR++ glas€220
(€2275)
€310
(€4100)
€400
(€4900)
isolatie gaurain-ramecroix 7530

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Gaurain-Ramecroix?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Gaurain-Ramecroix isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Luminus en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €270 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Tournai

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tournai kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Gaurain-Ramecroix wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gaurain-Ramecroix voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Gaurain-Ramecroix. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment