Woning isoleren Rumillies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rumillies? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Rumillies. Denk aan items als isolatie van de dakkapel en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rumillies-7540

 • Veel geld besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7540
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€171,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de populairste onderdelen om een woning in Rumillies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rumillies is voordeling (vanaf zo’n € 940 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rumillies kost ongeveer €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €990. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Dit levert op grofweg €810 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Rumillies (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Rumillies is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Rumillies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€625
(€4850)
€1090
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€255
(€2650)
€395
(€3350)
Spouwmuur€365
(€1000)
€480
(€1900)
€900
(€3125)
HR++ glas€200
(€1875)
€265
(€3800)
€415
(€5350)
isolatie rumillies 7540

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rumillies?

Waarom juist nu mijn huis in Rumillies isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en besparen tot €325 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tournai

Door te profiteren van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Tournai voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rumillies wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Rumillies voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Rumillies. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment