Woning isoleren Béclers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Béclers? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals dubbel glas en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Béclers. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de vloer isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-beclers-7532

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7532
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check jij de meest populaire stappen om jullie woning in Béclers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Béclers is goed te betalen beginnend bij € 720 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1775 en je bespaart al snel €230 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Béclers kost ongeveer €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Dit levert op pakweg €960 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Béclers (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Béclers is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Op deze website tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Béclers. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€675
(€6300)
€1210
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€185
(€1800)
€330
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1050)
€600
(€2575)
€855
(€3575)
HR++ glas€190
(€2925)
€265
(€3100)
€355
(€5125)
isolatie beclers 7532

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Béclers?

Waarom mijn woning in Béclers isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en geeft een besparing van €230 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tournai

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Tournai aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Béclers wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Béclers voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Béclers. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment