Woning isoleren Chercq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Chercq? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Chercq. Je komt meer te weten over onderwerpen als tochtbanden en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-chercq-7521

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Een duurzame oplossing
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7521
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest populaire toepassingen om je woning in Chercq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Chercq is goedkoop (al vanaf € 970 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Chercq kost +/- €5700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12100. Het rendement is pakweg €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er nog meer alternatieve opties. Hieronder bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Chercq (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Chercq is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Chercq. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€715
(€5450)
€960
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€265
(€2200)
€320
(€3450)
Spouwmuur€385
(€1275)
€660
(€2750)
€830
(€3000)
HR++ glas€195
(€1825)
€290
(€3050)
€400
(€4975)
isolatie chercq 7521

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Chercq?

Wat is het voordeel van mijn woning in Chercq isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en dat bespaart tot €245 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder vind je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Tournai

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Tournai kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Chercq wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Chercq voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Chercq. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment