Woning isoleren Willemeau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Willemeau? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als je spouwmuur isoleren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Willemeau. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de bodem en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-willemeau-7506

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7506
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Willemeau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Willemeau is voordeling (ongeveer € 860 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1725 en het resultaat is zo’n €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Willemeau kost zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. De potentiële besparing ligt op €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11300. Het voordeel is grofweg €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we allerlei vaak toegepaste vormen. Hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Willemeau (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Willemeau is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Willemeau. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€855
(€6450)
€1050
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€210
(€2550)
€300
(€3100)
Spouwmuur€400
(€825)
€590
(€1950)
€805
(€3400)
HR++ glas€250
(€2475)
€330
(€3950)
€435
(€5225)
isolatie willemeau 7506

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Willemeau?

Waarom zou ik mijn woning in Willemeau isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en geeft een besparing van €215, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tournai

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Tournai op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Willemeau wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Willemeau voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Willemeau. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment