Woning isoleren Ere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ere? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als bijv. binnenmuren isoleren of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Ere. Denk aan vraagstukken over binnenmuren isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ere-7500

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7500
Gasverbruik21.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€167,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand lees jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Ere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ere kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 750 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ere kost zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. De winst is zo’n €780 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog meer rendabele uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ere (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Ere is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat komt neer op €1225 op jaarbasis. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Ere. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€835
(€5800)
€940
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€255
(€2200)
€375
(€2700)
Spouwmuur€340
(€1175)
€560
(€2000)
€875
(€3050)
HR++ glas€190
(€2000)
€280
(€3375)
€430
(€5200)
isolatie ere 7500

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ere?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ere isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Mega of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en besparen tot €245 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Tournai

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Tournai in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Ere wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ere voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Ere. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment