Woning isoleren Onnezies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Onnezies? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als bijv. isolatie van de kruipruimte of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Onnezies. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de vloer en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-onnezies-7387

 • Lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire acties om jouw woning in Onnezies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Onnezies is financieel toegankelijk (ongeveer € 880 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €185 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Onnezies kost plusminus €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Hiermee bespaar je pakweg €760 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Onnezies (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Onnezies is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Onnezies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€785
(€4800)
€1020
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€275
(€2550)
€355
(€3150)
Spouwmuur€310
(€1175)
€680
(€2375)
€905
(€3450)
HR++ glas€215
(€1900)
€305
(€3500)
€365
(€4600)
isolatie onnezies 7387

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Onnezies?

Waarom moet ook ik mijn huis in Onnezies isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en geeft een besparing van €335 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Hubo, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Honnelles

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Honnelles aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Onnezies wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Onnezies voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Onnezies. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment