Woning isoleren Orcq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Orcq? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Orcq. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van binnenmuren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-orcq-7501

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Voor elk budget
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7501
Gasverbruik21.970 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be vind jij de populairste methodes om een woning in Orcq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Orcq is betaalbaar (rond de € 950 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €2000 en de besparing loopt op tot €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Orcq kost plusminus €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. De winst is plusminus €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse populaire oplossingen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Orcq (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Orcq is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Orcq. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3550)
€695
(€7450)
€950
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€205
(€2300)
€335
(€3600)
Spouwmuur€260
(€1525)
€720
(€2800)
€930
(€3100)
HR++ glas€230
(€2350)
€305
(€3150)
€365
(€4425)
isolatie orcq 7501

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Orcq?

Wat is het voordeel van mijn woning in Orcq isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Mega en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en besparen tot €240 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Tournai

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tournai kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Orcq wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Orcq voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Orcq. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment