Woning isoleren Clabecq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Clabecq? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen als bodemisolatie of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Clabecq. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-clabecq-1480

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Ook akoestische isolatie
 • Een hoger energielabel

ProvincieWaals Brabant
GemeenteTubize
Postcode1480
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€164,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Clabecq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Clabecq is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €260, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Clabecq kost ongeveer €4600. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11800. De winst is ong. €980, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we nog een aantal rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Clabecq (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Clabecq is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 p/jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Clabecq. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€885
(€5950)
€920
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€265
(€2250)
€310
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1075)
€500
(€2350)
€785
(€3350)
HR++ glas€205
(€2250)
€295
(€3550)
€425
(€4775)
isolatie clabecq 1480

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Clabecq?

Waarom zou ik mijn woning in Clabecq isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en besparen tot €305 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Tubize

Dankzij een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tubize aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tubize
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Clabecq wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Clabecq voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Clabecq. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment