Woning isoleren Virginal-Samme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Virginal-Samme? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Virginal-Samme. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en de groene lening. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-virginal-samme-1460

 • Forse besparing mogelijk
 • Meer controle in de woning
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIttre
Postcode1460
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje zie je de interessantste toepassingen om jouw woning in Virginal-Samme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Virginal-Samme is voordeling (vanaf ongeveer € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Virginal-Samme kost +/- €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €950. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Daarmee bespaar je zo’n €870 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we diverse alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Virginal-Samme (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Virginal-Samme is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Virginal-Samme. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€685
(€4950)
€940
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€175
(€2550)
€345
(€3100)
Spouwmuur€180
(€1225)
€450
(€2575)
€835
(€3625)
HR++ glas€225
(€2350)
€290
(€3675)
€365
(€5125)
isolatie virginal-samme 1460

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Virginal-Samme?

Waarom zou ik mijn huis in Virginal-Samme isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en geeft een besparing van €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke acties als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Ittre

Via de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ittre in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ittre
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Virginal-Samme wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Virginal-Samme voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Virginal-Samme. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment