Woning isoleren Chastre-Villeroux-Blanmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Chastre-Villeroux-Blanmont? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de binnengevel en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be komen we met uitgebreide informatie over isolatie Chastre-Villeroux-Blanmont. Je leest uitvoerig over zaken als dakisolatie en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-chastre-villeroux-blanmont-1450

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode1450
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de interessantste onderdelen om jullie woning in Chastre-Villeroux-Blanmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Chastre-Villeroux-Blanmont is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 720 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1725 en het resultaat is zo’n €280 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Chastre-Villeroux-Blanmont kost doorgaans €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op om en nabij €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog een aantal populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Chastre-Villeroux-Blanmont (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Chastre-Villeroux-Blanmont is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Chastre-Villeroux-Blanmont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3950)
€635
(€5700)
€1060
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€200
(€1600)
€390
(€2700)
Spouwmuur€260
(€1025)
€420
(€2050)
€830
(€3400)
HR++ glas€215
(€2200)
€340
(€4075)
€415
(€4625)
isolatie chastre-villeroux-blanmont 1450

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Chastre-Villeroux-Blanmont?

Waarom juist nu mijn huis in Chastre-Villeroux-Blanmont isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Chastre

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Chastre in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chastre
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Chastre-Villeroux-Blanmont wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Chastre-Villeroux-Blanmont voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Chastre-Villeroux-Blanmont. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment