Woning isoleren Ensival

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ensival? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Ensival. Je komt meer te weten over topics als isolatie buitenkant gevel en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ensival-4800

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Houdt geluid tegen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode4800
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€179,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Ensival te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ensival is interessant (vanaf zo’n € 890 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (tarieven december 2023).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1600 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ensival kost ongeveer €5700. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12300. De winst is om en nabij €930 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog enkele interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ensival (december 2023)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Ensival is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Onderstaand vind je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ensival. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€675
(€7200)
€1060
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€210
(€2250)
€360
(€3450)
Spouwmuur€310
(€1575)
€640
(€2025)
€950
(€3325)
HR++ glas€195
(€2150)
€290
(€3100)
€395
(€5300)
isolatie ensival 4800

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ensival?

Waarom zou ik mijn huis in Ensival isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900 en dat bespaart tot €305 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Verviers

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Verviers aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Verviers
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Ensival wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ensival voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ensival. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment