Woning isoleren Verviers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Verviers? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals de gevel isoleren of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Verviers. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-verviers-4800

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode4800
Gasverbruik22.850 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€174,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check je de interessantste methodes om jullie woning in Verviers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Verviers is goed te betalen beginnend bij € 940 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Verviers kost +/- €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. De winst is plusminus €970, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Verviers (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Verviers is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. Dat komt neer op €800 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Verviers. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€655
(€5900)
€1200
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€230
(€1800)
€320
(€3350)
Spouwmuur€325
(€975)
€630
(€2575)
€835
(€3425)
HR++ glas€200
(€2200)
€335
(€3150)
€430
(€4700)
isolatie verviers 4800

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Verviers?

Wat is het voordeel van mijn woning in Verviers isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Luminus of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200 en dat bespaart tot €310 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Verviers

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Verviers voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verviers
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Verviers wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Verviers voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Verviers. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment