Woning isoleren Schönberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schönberg? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals het dak isoleren of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Schönberg. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-schonberg-4782

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Een verantwoorde warme woning
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteSankt-Vith
Postcode4782
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€179,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek jij de meest interessante stappen om je woning in Schönberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schönberg kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 860 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schönberg kost plusminus €5050. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Daarmee bespaar je ongeveer €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we diverse aantrekkelijke vormen. Hierna praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Schönberg (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Schönberg is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Schönberg. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€755
(€6000)
€1160
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€240
(€2300)
€395
(€3300)
Spouwmuur€270
(€950)
€440
(€2175)
€850
(€3175)
HR++ glas€240
(€2600)
€310
(€4250)
€360
(€5250)
isolatie schonberg 4782

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Schönberg?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Schönberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Sankt-Vith

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Sankt-Vith in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sankt-Vith
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Schönberg wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schönberg voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Schönberg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment