Woning isoleren Crombach

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Crombach? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering als bijv. vliering isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Crombach. Denk aan items als isolerende kozijnen en deuren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-crombach-4784

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteSankt-Vith
Postcode4784
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€179,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Crombach te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Crombach is interessant (al vanaf € 760 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €1950 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Crombach kost +/- €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11300. Hiermee bespaar je om en nabij €830 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Crombach (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Crombach is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Crombach. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€725
(€6150)
€1250
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€230
(€2050)
€310
(€3400)
Spouwmuur€285
(€850)
€470
(€2725)
€865
(€3300)
HR++ glas€210
(€2825)
€330
(€3950)
€385
(€4475)
isolatie crombach 4784

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Crombach?

Waarom mijn woning in Crombach isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en geeft een besparing van €280, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Sankt-Vith

Via de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Sankt-Vith voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sankt-Vith
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Crombach wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Crombach voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Crombach. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment