Woning isoleren Heppenbach

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heppenbach? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de vloer of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Heppenbach. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van binnenmuren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-heppenbach-4771

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • Voor elk budget
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuik
GemeenteAmel
Postcode4771
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€178,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand zie je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Heppenbach te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heppenbach is goed te betalen (plusminus € 770 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en je bespaart al snel €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heppenbach kost om en nabij de €5300. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Hiermee bespaar je ong. €790, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Heppenbach (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Heppenbach is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. Dat komt neer op €1325 per 12 maanden. Hierna tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Heppenbach. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€595
(€5850)
€910
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€250
(€2300)
€330
(€3300)
Spouwmuur€210
(€1550)
€750
(€2350)
€875
(€3600)
HR++ glas€225
(€1975)
€285
(€3650)
€410
(€4750)
isolatie heppenbach 4771

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Heppenbach?

Waarom juist nu mijn huis in Heppenbach isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, dat betekent een winst van 350 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Amel

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Amel op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Amel
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heppenbach wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Heppenbach voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Heppenbach. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment