Woning isoleren Eynatten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Eynatten? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties als de bodem isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Eynatten. We staan stil bij thema’s als isolatie van buitenmuren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-eynatten-4731

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder ongedierte
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteRaeren
Postcode4731
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€178,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek jij de meest populaire methodes om je woning in Eynatten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eynatten kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 750 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eynatten kost om en nabij de €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. Het rendement is ong. €760 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Eynatten (december 2023)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Eynatten is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Eynatten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€605
(€6300)
€1130
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€235
(€2100)
€310
(€2750)
Spouwmuur€330
(€1450)
€460
(€2225)
€800
(€3350)
HR++ glas€205
(€2550)
€305
(€3225)
€450
(€4600)
isolatie eynatten 4731

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Eynatten?

Wat is het voordeel van mijn woning in Eynatten isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Raeren

Door te profiteren van een speciale premie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Raeren aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Raeren
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Eynatten wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eynatten voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Eynatten. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment